Lókiképzés - Horse training

Képzések

 

Bemutatkozás

Ajánlott linkek a képzésről: 

http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2017-04-30/kaposvaron_jart_az_igazi_suttogo.html

http://www.lovasok.hu/programok/termeszetes-lokikepzes/kurzusok-csaszar-csilla-okleveles-monty-roberts-instruktorral/1057#kurzusok

http://www.somogytv.hu/videok/unikum/115384/

http://viemagazine.com/monty-roberts-join-up-equestrian-program/
http://www.montyroberts.com/
http://www.join-up.org/
http://www.montyrobertsuniversity.com/library

http://www.join-up.org/lead-up-internationals-hungary/

 

Gyermekkorom óta lovak között mozgok, mert nagypapámnak mindig voltak lovai. Előbb ültem lovon, mint ahogyan megtanultam járni- mesélik a rokonaim. 11 évesen kezdtem komolyabban lovagolni, 13 évesen már egyedül képeztem ki és lovagoltam be első nyers lovamat, egy Shagya arab csődört. A családias hangulatú lovardában Százhalombattán, részt vettem mindenféle lovas programban, csikós bemutató, lovas játékok, házi versenyek, díjugratás, lovas oktatás, lovas turizmus. Középiskolában lótenyésztő szakon végeztem, ahol kiváló trénerektől és állatorvosoktól tanulhattam. Később, teológiai tanulmányaim alatt, terápiás lovagoltatásban is segédkeztem, mert rádöbbentem, hogy a lovak őszinte, érzékeny lelkivilága mekkora jelentőséggel bír a sérült emberek világában. Amikor 2007-ben Monty Roberts könyvét először vettem a kezembe, azonnal tudtam, hogy ez az, amire vártam egész életemben. A lovak és emberek közös nevezőre hozása egy mindkettő számára érthető nyelv használatával. Az elkövetkező években elvégzett kurzusok, vizsgák és a Monty Roberts farmján eltöltött gyakornoki tapasztalatok (vadlovakkal való munka a szelídítéstől az első lovasig, csikók elindítása, problémás lovak képzése, versenylovakkal való foglalkozás…) képesítettek arra, hogy 2014-ben okleveles instruktorként továbbvihessem Monty üzenetét: „Egy jobb világot hagyjak itt lovaknak és embereknek, mint ahogy azt találtam”.

Monty Roberts, az élő Legenda, egyben tanítóm és példaképem tiszteletére elneveztem Farmomat, új otthonomat „LóLegenda Farm”-nak. Egy álmom vált valóra azzal, hogy létrehoztam egy olyan helyet, ahol a lovak és emberek számára mindig biztosított a választás szabadsága, az erőszakmentes bánásmód és a jó hangulatban eltöltött foglalkozások. A Kaposvár mellett található gyönyörű Zselicben találtam otthont ennek a különleges helynek. Aki belép ide képzésre lóval vagy anélkül, biztos lehet benne, hogy Monty Roberts elveivel fog találkozni az egész területen, nem érheti sem őt, sem lovát mások által rákényszerített fájdalmas élmény. A képzés minden egyes lépése szigorúan erőszakmentes. Pálca, csapkodás és lökdösés nélkül olyan eredményeket érhetnek el a résztvevők, amelyet fájdalomokozással soha.

Hálás vagyok a Jó Istennek, aki lehetővé tette számomra, hogy otthonom egyben Monty Roberts kommunikáción alapuló elveinek a magyarországi otthona lehessen. Köszönettel tartozom mindazoknak, akik pótolhatatlan munkájukkal segítségemre voltak a kemény napokban, és részt vettek ennek a helynek, műnek a létrehozásában. Még sok tennivaló áll előttem és lovaim előtt, hogy folyamatosan bővülő terveimet fejleszthessem, de a környék kedves emberei készséggel segítségemre vannak mindenben, és mindig örömmel tölt el mindnyájunkat a közös munkában való részvétel.